Elk kind is anders! Desondanks hebben alle kinderen iets gemeen: spelen vinden ze leuk! Om zo veel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor het zeilen passen we tijdens de lessen ons motto ‘ Zeilen is leuk‘ toe.

Zeilschool IJburg is een zeilschool die haar focus heeft op de jongste doelgroep die kan leren zeilen. Kinderen en jongeren kunnen bij Zeilschool IJburg op een laagdrempelige en speelse manier leren zeilen. Want wat is er mooier dan spelenderwijs te leren zeilen? Door middel van oefeningen in spelvorm leren de kinderen op een leuke en veilige manier zeilen. Al snel voelen ze zich op hun gemak in hun zeilbootje en durven op deze manier hun grenzen te verleggen. Ook volwassenen zijn welkom bij Zeilschool IJburg. Onder begeleiding van een ervaren instructeur raken ook zij snel vertrouwd in de boot.

Het maximaal aantal kinderen dat kan deelnemen aan een cursus is gelijk aan het aantal beschikbare bootjes. Elk kind heeft tijdens de les een eigen bootje tot zijn/haar beschikking, wel is het zo dat er veel samen gewerkt wordt en dat sommige oefeningen met zijn tweeën of in groepjes uitgevoerd worden.

De uitvalsbasis voor de zeillessen zijn 2 grote pontons die afgemeerd liggen voor de haven van IJburg. Het vaarwater voor de haven en rondom Steigereiland van IJburg wordt veelvuldig tijdens de lessen gebruikt. Is er weinig wind dan zoeken we wat meer het open water op. Indien het echt te hard waait of hard regent kunnen we gebruik maken van het nieuwe clubgebouw om een alternatief programma te verzorgen.